Chiliinlagda västeråsgurkor

Smaka på chilin innan du lägger in gurkan, om den är väldigt stark ta bara en halv av varje.

Ingredienser

  • 1 kg västeråsgurkor
  • ½ -1 röd chili
  • ½ - 1 grön chili
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Ger ca 1 liter
    2. Skrubba gurkorna och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur chilin. Blanda socker, ättika och salt i en bunke. Tillsätt gurkorna och rör om ordentligt. Varva gurkskivorna med chilin i burkar. Låt stå framme ca 2 timmar så att sockret börjar smälta. Ställ gurkan kallt och låt stå ca 1 vecka för att mogna. Gurkan är god till alla slags kötträtter, men även på en pastejsmörgås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben