Chilikryddad falukorvsgryta med vitlökskryddat potatismos

Serverar: 4 portioner

Ännu ett falukorvsrecept, som är ett av mina favoritrecept!

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 2 dl crème fraiche chili
  • Ca 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 medelstor röd paprika
  • 1 medelstor grön paprika
  • 1 medelstor gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk hel kummin, krossad eller finhackad
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 2 msk smör
  • Potatismos
  • 800 g skalad potatis av en mjölig sort, t ex King Edward
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 100 g riven ost
  • 50 g smör
  • 2 dl varm mjölk
  • 2-3 msk rostad vitlök (finns att köpa färdig i burk)
  • salt, peppar
  • Instruktioner

    1. Skär falukorven i 3 cm långa och 1 cm grova strimlor. Skär paprikan i 2-3 cm stora tärningar. Fräs lök, paprika och krossad vitlök i smöret, tills paprikan mjuknar och löken blir glansig.
    2. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa hastigt. Häll därefter i grönsaksbuljong, chili crème fraiche och kryddor och låt småkoka i 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka den skalade potatisen tills den är mjuk och häll av vattnet. Tillsätt varm mjölk och smör och vispa ev med elvisp till önskad konsistens.
    4. Smaksätt med hackad gräslök, rostad vitlök och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera falukorvsgrytan med potatismos och en härlig grönsallad

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Knotan_ 20 november 2009

    Som en korvfantast måste jag testa detta smaskiga recept. Blir nog på söndag! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben