Chilikryddad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Den möra fläskfilén får spännande smak då enbär, vitlök och rosmarin blandas med rökig chilipaste.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ msk enbär
  • ½ msk chipotlepaste
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Potatiskaka
  • 600 g mandelpotatis
  • 2 morötter
  • 3 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 75 g riven västerbottensost
  • Tillbehör
  • Råa morötter
  • Lingonsylt blandat med créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken, stöt enbären i en mortel och hacka dem grovt. Blanda vitlök och enbär med chipotiepaste och rosmarin. Putsa filén, gnid in köttet med kryddblandingen. Bryn filén runt om i 1 msk smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ åt sidan.
    2. Potatiskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Skala och riv potatisen och morot grovt. Blanda med ägg, persilja, fond, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg allt i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm och strö över riven ost. Ställ in i ugnen 40-45 mintuer.
    4. Ställ samtidigt in köttet, ta ut köttet när innertemperaturen är 58 grader. Linda in det i smörpapper och låt vila 5-10 minuter. Skär köttet i skivor och servera med potatiskakan och råa morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben