Chilikyckling med ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

mums

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • ½ gurka
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk kinesiskt risvin (kan bytas mot sherry)
  • 1 msk olja
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen fint. Halvera och kärna ur gurkan och skär den i skivor. Skala och skär morötterna i stavar eller skivor. Skala och finhacka vitlöken. Häll 1 msk olja i het stekpanna eller wok. Fräs kycklingen ca 2 min. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Ta upp och lägg den på en tallrik. Hacka chilifrukten. Fräs den, hoisinsåsen, ingefäran och vitlöken hastigt. Blanda ner morot och gurka och låt fräsa med någon minut. Häll i risvinäger, socker och smulad buljongtärning och risvin/sherry. Låt koka ihop någon minut. Lägg i kycklingen och låt allt bli varmt. Red ev. av med ½ msk potatismjöl i 2 msk vatten.
    2. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben