Chilimarinerad karré med sötpotatisaioli och ljummen bönsallad

Serverar: 4 portioner

En underbar rätt som du kan bjuda på när du får gäster eller varför inte en finare rätt till helgen.

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 1 msk torkade chiliflakes
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sötpotatisaioli
  • 2 sötpotatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Ljummen bönsallad
  • 2 dl borlottibönor
  • 1 dl svarta bönor
  • 2 squash
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 dl mangoldskott
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda chiliflakes, flytande honung, rapsolja, salt och peppar. Lägg i fläskkarrén och låt den marineras.
    2. Sötpotatisaioli: Skala och koka sötpotatisarna. Mosa potatisen, finhacka vitlöken och blanda ner. Vispa ner rapsoljan och smaka av med salt och peppar.
    3. Bönsallad: Skär squashen i kuber, salta och låt stå. Värm rapsoljan, torka av squashen och fräs den i oljan med löken. Vänd ner bönorna och värm. Blanda sist ner mangoldskotten och smaka av med salt och peppar.
    4. Grilla karréskivorna.
    5. Servera karréskivorna med sötpotatisaioli och den ljumma bönsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben