Chiliräkor på ananasbädd

Serverar: 4 portioner

En iögonfallande förrätt med räkor och ananas. Rätten är lätt att barnanpassa, låt helt enkelt bli att marinera räkorna.

Ingredienser

  • 200 g nyskalade räkor
  • Dressing
  • 1 urkärnad och hackad röd spansk peppar
  • ½ dl sweet chilisås
  • Saften och skalet av 1 lime
  • 5 tabascostänk
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Servering
  • 4 ananasskivor
  • Ruccola
  • Gurkstavar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Kör alla ingredienserna till dressingen i mixer. Blanda dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt i minst 1 timme.
    2. Fördela ananasskivor, salladsblad och gurkstavar på små tallrikar. Toppa med räkorna.
    3. Rosta brödet och skär bort kanterna. Dela skivorna diagonalt. Stick ner en bit i varje portion. Garnera med dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben