Chilisoppa med guacamole och räkor

Serverar: 4 portioner

En soppa med lite sting i. Är man inte förtjust i för stark smak kan man utesluta chilin och ta lite chilipulver istället.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • Matolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 röd chili
  • 400 g passerade tomater
  • 2 grönsaks- eller köttbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad oregano eller basilika
  • 500 g räkor med skal
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 avokador
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna utom räkorna och sjud i 5 minuter. Sila soppan och smaka av med salt och peppar.
    2. Mosa avokadorna till guacamolen och blanda med citronsaft och salt. Skala räkorna. Servera soppan med guacamole, räkor och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben