Chilistek

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Underbart god söndagsmiddag.

Ingredienser

  • 1 kg fransyska
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 jalapéno
  • 0,25 dl pressad citron
  • 1½ tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa ingredienserna till chilipastan (vitlök, jalapéno, citron, senap, salt och peppar) i en matberedare till en finhackad massa.
    3. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en köttermometer mitt i steken. Gnid in steken med kryddpastan.
    4. Stek köttet i ugnen tills termometern visar 70 grader. Låt köttet vila en stund.
    5. Skiva upp steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben