Chilistekt halloumi

Serverar: 10 portioner

Det här är ett smakrikt tillbehör som även passar vegetarianer. Lika god varm som kall.

Ingredienser

  • 400 g halloumi, i tärningar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • ½ citron, pressad saft, ca 2 msk
  • Instruktioner

    1. Stek halloumin i smör och olja tillsammans med chilin. Stek på hög värme tills den fått en gyllene färg. Droppa över citron och servera.
    2. 10 portioner räcker detta till om det ingår i en buffé med många andra tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matmamma2 17 juni 2012

    Det här kan jag verkligen rekommendera! Jag har gjort det flera gånger och det blir alltid lika populärt. Jag brukar göra det som förätt / drinktilltugg. Fungerar även som tillbehör till grillat. Dessutom går det väldigt snabbt att göra, speciellt nu sen jag har hittat färdighackad fryst chili (findus), det brukar finnas bland kryddor i frysdisken. Skönt att slippa chili-fingrar... Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben