Sallad med chilistekt kyckling

Serverar: 4 portioner

Matig och rik på både protein och nyttiga fetter är den här salladen perfekt under eller efter en aktiv sommardag.

Ingredienser

  • Ca 400 g kycklingfiléer, i bitar
  • Olja till stekning
  • 1 röd chili
  • 2 dl cashewnötter
  • Salt
  • 2 avokado
  • 1 röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl solrosskott
  • 2-3 nävar blandad sallad
  • Dressing
  • 1 dl créme fraiche
  • Saft och rivet skal av 1 lime
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingbitarna i lite olja på medelvärme tills de är gyllenbruna runtom och genomstekta. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda det hackade med kycklingen. Dra bort från värmen och låt svalna.
    2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna och strö salt över. Dela avokadorna, kärna ur dem och skär fruktköttet i bitar. Skiva paprika och purjolök tunt.
    3. Blanda alla ingredienser till en sallad. Rör ihop dressingen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben