Chilistingad sojafärssås med pasta

Serverar: 4 portioner

En riktigt het och snabblagad sojafärssås med rotfrukter. Servera med kokt pasta eller varför inte variera med nymodigheten- bönpasta.

Ingredienser

  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad chilifrukt, t.ex. spansk peppar
  • 2 dl grovriven morot
  • 2 dl grovriven palsternacka
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g sojafärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vispgrädde eller havregrädde
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Kokt spaghetti eller bönpasta
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök, chilifrukt, morot och palsternacka i rapsolja i en stekpanna ca 5 minuter, tills det mjuknar. Tillsätt sojafärs och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, socker, soja, vispgrädde eller havregrädde, rött vin och fond. Låt koka upp. Krydda med torkad timjan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera sojafärssåsen med kokt spaghetti eller bönpasta.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben