Chimichurritofu med tabbouleh på hirs

Serverar: 4 portioner

Chimichurri är en pigg örtsås som funkar lika bra till marinad som tillbehör. Här piggar den upp denna ljuvliga och fräscha rätt. Hirs är ett av våra äldsta sädesslag och är rikt på bland annat järn och zink. Dessutom glutenfritt och perfekt om man vill ersätta couscous, bulgur eller ris. Hittar du inte hirs går det bra med couscous. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Chimichurritofu
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl hackad mynta
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ finhackad färsk chili (kan uteslutas)
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 1½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tabbouleh på hirs
  • 2½ dl hirs
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ rödlök
  • 2 tomater
  • ½ gurka
  • 1 citron, saften
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Chimichurritofu: Skär tofun i 4 lika stora bitar. Vira in dem i hushållspapper och pressa ut så mycket vätska som du kan. Mixa ihop mynta, persilja, rivna vitlöksklyftor, finhackad chili, vinäger, olivolja, salt och peppar i en skål. En stavmixer går utmärkt till det här. Massera in hälften av chimichurrin i tofun. Låt marinera i 30 minuter. Stek sedan tofun gyllene i en het stekpanna.
    2. Tabbouleh på hirs: Koka hirsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med finhackad persilja, finhackad rödlök, tärnade tomater och tärnad gurka. Ringla över citronsaft, olivolja, salt och peppar.
    3. Servera den steka tofun med resterande chimichurri och tabbouleh på hirs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben