chips och fläskfile gratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

God ungdomsmat

Ingredienser

  • 1 fläsfilé
  • 1 påse chips , jag föredrar peppar
  • 5 st tomater
  • 2 stora gula lökar
  • 2 burkar champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk eller grädde
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. skiva fläskfilen och bryn, hacka lök och tomat och lägg i en ugns form lägg fläskfilen uppepå gör en stuvning på övriga ingredienser och blanda i champinjoner och krydda med vitpeppar. krossa chipsen i påsen och häll över köttet i formen. bred ut stuvningen uppe på chipsen strö över osten gratinera 225 g ca 20-30 min tills den fått fin färg.
    2. servera direkt och seveta med en grön sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben