Choklad- och ananaskaka

Serverar: 12 portioner

En härligt saftig chokladkaka med ananas och mandelmassa. Ananasen gömmer sig som en spännande och lite ovanalig överraskning i kakan.

Ingredienser

  • Ca 400 g konserveras krossad ananas
  • 250 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 5 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 dl mjölk
  • 200 g mandelmassa
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en bakform, ca 2 liter.
    2. Låt ananasen rinna av väl. Rör eller vispa smör och socker vitt och poröst.
    3. Tillsätt fyra ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
    4. Riv mandelmassan och rör samman med det resterande ägget och ananaskrosset.
    5. Häll hälften av chokladsmeten i formen, fyll sedan på med ananassmeten. Avsluta med att bre ut den resterande chokladsmeten överst.
    6. Grädda kakan ca 1 timma. Låt den svalna innan du skär i den. Förvara kakan kallt. Pudra lite florsocker över precis innan kakan serveras.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben