Choklad- och kokoskaka

Serverar: 40-60 portioner

En god kaka men jag rekomenderar att skära den i små bitar, för den är mäktig.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 1/2 dl smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Kokostäcke
  • 3/4 dl smält smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl ljus sirap
  • 7 1/2 dl kokos (300 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnslångpanna med bakplåts- papper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 min.
    2. Blanda samman alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 min under omrörning. Fördela kokossmeten jämnt över botten och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 min eller tills kokostäcket är gyllenbrunt. Låt svalna helt innan den skärs i bitar. Kakan kan frysas.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben