LCHF choklad- och kokoskakor

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 20 minuter

LCHF- low carbs high fat. De här kakorna är riktigt goda och nyttiga, så man kan äta många med gott samvete!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g kokosflingor (ca 3 dl)
  • 1 dl grädde (jag tog matlagningsgrädde)
  • 2 äggulor
  • 2-4 msk kakao
  • vaniljpulver (vaniljsmak, ej socker)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda i grädden. Häll i kokos tills smeten får en bara (lite klibbig men ändå degig). Rör i äggulorna. Blanda i kakao och vanilj efter smak. Sötningsmedel om du vill.
    2. Jag delade halva smeten och blandade bara i kakao i hälften, blir nog bättre att ha i hela.
    3. Gör bollar eller klicka ut och platta till på en plåt.
    4. In i ugnen i ca 180 grader i 15 min.
    5. Låt svalna (godast efter en tid i kylskåpet) och ät. Kan doppas i mörk choklad (men då blir det mer kolhydrater).

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (6)

    MARIAMIANILSSON 10 januari 2011

    Tror att det är ett måste med lite sötningsmedel i dessa kakor. Precis som det stod i receptet är det godare med kakao än utan.

    Atiya 26 januari 2011

    Är grädde nyttigt?! :s

    jennipenni91 13 februari 2011

    jag tror jag blir galen, vad är vaniljpulver? hittar ej det:S vart köper man det? :) finns massor med recept med detta men vad är det? :)

    Zeldasmatte 1 juni 2011

    Vaniljpulver hittade jag på Ica, fråga i din affär, det är en liten burk i en pappkartong, så den kan vara svår att hitta...

    emillovisa 24 mars 2012

    Verkar vara ett bra diabetesrecept till vårt barnbarn Har någon provat med hela ägg och med "helmjölk " 3% i stället för grädde. Jag får ibland utgå ifrån de ingredienser jag har hemma ,när vi bor i vår ¤sommarstuga" långt från affärer.Ska inköpa vaniljpulver.

    RobinEH 15 april 2012

    Helt okej måste jag säga. Tog knappt en halv tsk vaniljpulver. Körde på halva mängden och fick ihop 5 kakor på sammanlagt 100g, 703kcal, 10g protein, 6g kolhydrater och 71g fett. I relation till fettmängden så är mängden kolhydrater inte för hemsk, dessutom är ju kakor alltid kakor. Något jag tyckte var mindre roligt var allt fett som bubblade ur dem i ugnen. Bakplåtspappret fullt av fett efteråt. Så ta mitt deklarerade näringsvärde med en gnutta salt (inte bokstavligen). 4/5. Tillägg: Jag föreslår att ni äter dem när de är nybakta. Lade in dem i kylen och åt en idag, den smakade bara kakao.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben