Choklad- och kokoskakor med pistage

Serverar: 50 portioner

Knapriga småkakor med en läcker fyllning som rullas in i degen. Dessa enkla kakor blir otroligt vackra att bjuda på.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 0,8 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,4 dl vetemjöl
  • 2,4 dl riven kokos
  • 70 g osaltade pistagenötter, hackade
  • 85 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • Deg
  • 90 g smör, rumsvarmt
  • 2,4 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 60 g mörk choklad, smält och avsvalnad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,6 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Vispa ihop alla torra ingredienser med färskosten. Lägg ut fyllningen på plastfolie och forma den till en rulle, ca 40 cm lång. Lägg plastfolie om rullen och lägg den i kylen.
    2. Deg: Vispa ihop smör och florsocker till en smet. Vispa ner ägget, den smälta och avsvalnade chokladen och vaniljsockret. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smeten till en smidig deg. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
    3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en långsmal rektangel, ca 12x40 cm. Ta bort det översta papperet. Lägg fyllningen på mitten och rulla ihop allt till en rulle. Dela den i två bitar, vira in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 190 grader.
    5. Skiva rullarna i ca 8-10 mm tjocka bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben