Choklad- och kolatårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

Det absolut godaste i chokladväg jag ätit!! Tack Maria för detta recept!

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • Smör (till formen)
  • Ströbröd (till formen)
  • Kolakräm
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
    3. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
    4. Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30–40 minuter.
    5. Rör ner matfettet och låt svalna. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
    6. Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben