Choklad- och romcupcakes med glasyr

Vuxna smaker men barnsligt gott. Med eller utan glasyr. Allt efter smak.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet, 70%
  • 5 cl mörk rom
  • 1 dl grädde
  • Glasyr
  • 100 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 50 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Valfri smaksättning tex. citronskal, hallonpuré, smält choklad, eller kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smält chokladen i vattenbad och tillsätt den i smeten samt grädde och rom. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
    2. Fördela smeten i muffinsformar till 2/3 av formen. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med en sticka så att kakorna känns torra inuti. Låt svalna.
    3. Rör ihop ingredienserna till glasyren till en fluffig smet. Tillsätt valfri smaksättning (givetvis kan du även ha den naturell)
    4. Bred smeten över kakorna när de svalnat. Glasyren håller minst 1 vecka i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben