Chokladälskarens dröm

Serverar: 10-12 portioner

Detta bakverk med mandelbotten, chokladtryffel och chokladmousse smakar ljuvligt och är enkelt att göra. Kylningen gör nämligen halva jobbet.

Ingredienser

  • 175 g italienska mandelskorpor
  • 75 g smör
  • ½ dl strösocker
  • Chokladtryffel
  • 350 g mörk blockchoklad
  • 3½ dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Chokladmousse
  • 200 g ljus blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 3-4 msk chokladflagor eller chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mandelskorpor, smör och socker i en mixer och mixa till en fin smuldeg.
    2. Pressa ner smuldegen i en osmord springform som är 22 cm i diameter. Förgrädda sex minuter och låt svalna.
    3. Gör chokladtryffeln. Smält den mörka chokladen i grädden över ett vattenbad. Rör ner äggulorna och värm upp under omrörning tills krämen tjocknar. Häll fyllningen i pajformen och låt stå kallt i en-två timmar.
    4. Gör chokladmoussen. Smält den ljusa blockchokladen i mikron på medeleffekt en-två minuter. Rör om efter halva tiden. Rör ner äggulorna och låt sedan chokladblandningen svalna något.
    5. Vispa grädden tills mjuk och krämig. Rör ner chokladen i grädden, lite i taget, och rör moussen luftig. Häll moussen i formen och låt stå kallt ytterligare två timmar.
    6. Vispa grädden till garneringen och fördela grädden i ett tjockt lager över kakan. Strö sedan över chokladflagor eller chokladströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben