Serverar: 10-12 portioner
Detta bakverk med mandelbotten, chokladtryffel och chokladmousse smakar ljuvligt och är enkelt att göra. Kylningen gör nämligen halva jobbet.
Ingredienser
175 g italienska mandelskorpor
75 g smör
½ dl strösocker
Chokladtryffel
350 g mörk blockchoklad
3½ dl vispgrädde
2 äggulor
Chokladmousse
200 g ljus blockchoklad
2 äggulor
4 dl vispgrädde
Garnering
3 dl vispgrädde
3-4 msk chokladflagor eller chokladströssel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mandelskorpor, smör och socker i en mixer och mixa till en fin smuldeg.
- Pressa ner smuldegen i en osmord springform som är 22 cm i diameter. Förgrädda sex minuter och låt svalna.
- Gör chokladtryffeln. Smält den mörka chokladen i grädden över ett vattenbad. Rör ner äggulorna och värm upp under omrörning tills krämen tjocknar. Häll fyllningen i pajformen och låt stå kallt i en-två timmar.
- Gör chokladmoussen. Smält den ljusa blockchokladen i mikron på medeleffekt en-två minuter. Rör om efter halva tiden. Rör ner äggulorna och låt sedan chokladblandningen svalna något.
- Vispa grädden tills mjuk och krämig. Rör ner chokladen i grädden, lite i taget, och rör moussen luftig. Häll moussen i formen och låt stå kallt ytterligare två timmar.
- Vispa grädden till garneringen och fördela grädden i ett tjockt lager över kakan. Strö sedan över chokladflagor eller chokladströssel.
Liknande recept
Kommentarer (0)