Chokladälskarens dröm

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 25 minuter

Namnet säger allt...

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smörj en 2 – liters form med löstagbar botten. Sätt ugnen på 225°.
    2. Smält blockchokladen och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i ägg och sockerblandningen.
    4. Vänd ner mjölet med varlig hand så att smeten blir slät. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
    5. Häll smeten i formen och grädda i ugn 12 – 15 min. Kakan skall inte ha stelnat helt.
    6. Servera kakan mes vispgrädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben