Chokladbiskvier

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 10 minuter

De goda, men ack så pillriga att göra, biskvierna kommer här i ett långpannerecept.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 300 g mandel
  • 4½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Smörkräm
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 3-4 msk kallt kaffe
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 1-1½ msk neutral olja
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln, blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda det med mandelsockret. Bred ut på bakpapper i en långpanna. Grädda i 175 grader i 10 min.
    2. Vispa ingredienserna till smörkrämen till en slät smet. Bred ut på mandelbottnen när den svalnat. Ställ kallt. Smält chokladen med oljan och pensla på den stelnade smörkrämen. Ställ kallt igen och skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben