Chokladbiskvier

Serverar: 28 portioner

Underbart goda!! Smälter i munnen....

Ingredienser

  • Bottnar
  • 275 g mandelmassa
  • 1½ dl socker
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 250 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 5-10 droppar arraksextrakt
  • Garnering
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 20 g kokosfett
  • Instruktioner

    1. 1. Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.
    2. 2. Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt demstå på plåten ca 30 min i rumstemperatur.
    3. 3. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175º cirka 15- 20 min. Låt dem kallna på plåten och lossa dem försiktigt.
    4. 4. Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet.
    5. 5. Tillsätt äggulorna, en i taget.
    6. 6. Smaksätt smörkrämen med arraksextrakten.
    7. 7. Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna ca 30 min i kylskåpet eller 15 min i frysen så att de blir riktigt kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 10 december 2007

    Vilka läckra bakverk.Hur goda som helst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben