Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Ingredienser
200 g sötmandel
5 dl florsocker
2 ägg
200 g smör
ev. 3 msk kallt starkt kaffe
150 g mörk choklad
1 msk olja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Skålla mandeln, ta bort skalen och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl florsocker.
Spara äggulorna, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret.
Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt. Grädda i ugnen ca 12 minuter.
Gör krämen. Rör smör och 2 dl florsocker poröst. Tillsätt sedan äggulan och vispa kraftigt. Tillsätt eventuellt kallt starkt kaffe.
Bred krämen fint på mandelbottnarnas undre del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
Smält chokladen med oljan i ett vattenbad. Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen när den svalnat något. Låt biskvierna stelna.
Liknande recept
Sockerfria chokladbiskvier
4.5
2
Chokladbiskvier med mald mandel
Chokladbiskvier med krisp
4
25
3
Chokladbiskvier på Björns sätt
5
9
Chokladbiskvier i långpanna
4.7
1 h 30 min
5
Chokladbiskvier
4
20-25
3
Drömgoda chokladbiskvier
5
14-20
5
Glutenfria Chokladbiskvier
1 h 30 min
20
Små chokladbiskvier
40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!