Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 5 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 200 g smör
  • ev. 3 msk kallt starkt kaffe
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skålla mandeln, ta bort skalen och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl florsocker.
    3. Spara äggulorna, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret.
    4. Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt. Grädda i ugnen ca 12 minuter.
    5. Gör krämen. Rör smör och 2 dl florsocker poröst. Tillsätt sedan äggulan och vispa kraftigt. Tillsätt eventuellt kallt starkt kaffe.
    6. Bred krämen fint på mandelbottnarnas undre del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
    7. Smält chokladen med oljan i ett vattenbad. Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen när den svalnat något. Låt biskvierna stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben