Chokladbiskvier med Hallonkräm

Serverar: 12-15 portioner

Perfekt till fredagsfikat, kollega delade sin först och sa att halva räcker i tron att det var smörkräm emellan, men när första halvan slunkit ner så sa han jag tar nog den andra halvan med. :) Det blir 12 -15 st Biskvier Börja med att göra fyllningen först.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g mandelmassa
  • ½ äggvita
  • Fyllning
  • 200 g hallon
  • 6 msk grädde
  • 2 msk honung
  • 100 g mörk choklad 70% (ev. Hallon)
  • 200 g mjölkchoklad
  • Glasering
  • 300 g mörk choklad
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Grädda kakan på 175 grader i mitten av ugnen
    2. Fyllning: Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda hallon, grädde och honung i en liten kastrull. Värm under omrörning till ett uppkok. Mixa eller vispa till en puré. Häll den varma hallonpurén över chokladhacket i bunken. Rör blandningen noga till en slät chokladmassa. (Nuförtiden är det smidigt med en stavmixer.) Täck över massan och ställ in i skafferiet låt vila tills massan stelnar och blir formbar (testa konsistensen).
    3. Deg: Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan till en smet. Klicka ut smeten på bakpapper på en plåt och platta ut klickarna till runda kakor, något större än en kaffekopp. Grädda på 175 grader cirka 12-14 minuter i mitten av ugnen. Ta kakorna av plåten medan de fortfarande är varma.
    4. Glasering: Under tiden biskviern gräddas, smält chokladen tillsammans med smör i ett vattenbad. Låt glaseringen svalna till fingervarmt. Ta en sked och forma chokladmassan till en kulle på den nygräddade biskvibottnen. Se till att göra detta i ett högt tempo så att inte massan smälter ut. Doppa alla biskvier/topparna i chokladen så att det täcker och låt svalna sakta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben