Chokladbiskvier med jordnötscrème

Serverar: 12 portioner

Njut av dessa chokladbiskvier som har kraftig chokladsmak.

Ingredienser

  • 80 g mörk choklad
  • 80 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kakaopulver
  • Kräm
  • 150 g jordnötssmör
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170°.
    2. Smält choklad och smör i ett vattenbad, rör noggrant under tiden. Låt det svalna något.
    3. Vispa socker och ägg i en bunke till en fluffig massa. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Rör ned äggvispet i chokladen och sikta därefter i mjölblandningen.
    4. Forma kulor, ca 1 msk smet och lägg på bakplåtspapper.
    5. Grädda kakorna i ca 6-8 minuter. Låt dem kallna på galler.
    6. Kräm: Vispa samman florsocker och jordnötssmör och bred det på hälften av kakorna. Lägg ihop dem och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 13 maj 2010

    En riktig godiskaka. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben