Chokladbrylé med mild apelsinsmak

Serverar: 6 portioner

En annorlunda variant av créme brulée med choklad och apelsin. Denna måste provas!

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 75 g mörk choklad med apelsinsmak
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 3-4 msk råsocker
  • Garnering
  • Apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Koka upp. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
    2. Häll den varma gräddblandningen över och rör tills chokladen har smält. Vispa ihop ägg och socker lätt och vänd ner i chokladblandningen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
    3. Sätt ugnen på 125 grader.
    4. Häll smeten i väl smorda portionsformar och placera i en långpanna. Häll vatten i pannan så att det når till hälften av formarna. Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter.
    5. Strö råsocker på brylén och bränn av med en gasbrännare. Du kan också placera formarna högst upp i ugnen på 250 grader 3 minuter med luckan på glänt.
    6. Garnera med apelsinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben