En annorlunda variant av créme brulée med choklad och apelsin. Denna måste provas!
Ingredienser
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g mörk choklad med apelsinsmak
4 ägg
1 dl socker
3-4 msk råsocker
Garnering
Apelsinklyftor
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Koka upp. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
Häll den varma gräddblandningen över och rör tills chokladen har smält. Vispa ihop ägg och socker lätt och vänd ner i chokladblandningen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
Sätt ugnen på 125 grader.
Häll smeten i väl smorda portionsformar och placera i en långpanna. Häll vatten i pannan så att det når till hälften av formarna. Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter.
Strö råsocker på brylén och bränn av med en gasbrännare. Du kan också placera formarna högst upp i ugnen på 250 grader 3 minuter med luckan på glänt.