Chokladcupcakes med äpple

Ljuvliga chokladcupcakes med äppelbitar i, toppade med kryddig kanelfrosting.

Ingredienser

  • 1,25 dl kakao av hög kvalitet
  • 2½ dl nybryggt kaffe
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 180 g vetemjöl, ca 3 dl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.25 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Sockerlagsäpplen
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • 2 äpplen
  • Kanelfrosting
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 150 g naturell färskost
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • Garnering
  • Sockerblommor eller strössel
  • Instruktioner

    1. Ger 18 cupcakes
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål. Ställ att kallna i kylen. Vispa smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget under vispning.
    3. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda försiktigt ner mjölblandning och chokladblandning i smeten i omgångar.
    4. Fördela smeten i bullformar av papper ställda i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ställ att kallna på galler.
    5. Sockerlagsäpplen: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små kuber, ca ½x½ cm. Koka upp vatten, socker och äpplen i en kastrull och koka tills vattnet dunstat och äpplena blivit mjuka, ca 10 minuter. Låt kallna. Gör ett hål i varje cupcake med en vass kniv eller äppelurkärnare. Fyll igen hålen med äpplen.
    6. Kanelfrosting: Vispa smör, färskost, florsocker och kanel krämigt. Spritsa frostingen på cupcakesen. Garnera med sockerblommor eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben