Chokladcupcakes med bärfrosting

Serverar: 12 portioner

Goda cupcakes med bär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 1½ msk kallt kaffe
  • 3½ dl mjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g ljus choklad (ex. Marabou, ljus blockchoklad)
  • Bärfrosting
  • 170 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1½ dl frysta bär (ex. Hallon, blåbär)
  • Instruktioner

    1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
    3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt vänd ner det i smeten försiktigt. Hacka chokladen i stora bitar och smält i ett vattenbad (I en skål över kokande vatten)
    4. Lägg ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll med smet.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna.
    6. Bärfrosting: blanda Philadelphia, bär och florsocker. Bred över frostingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben