Chokladcupcakes med hallontopping

Serverar: 12 portioner

Såväl inkråm som den tjusiga toppingen får smak av hallon. Sött, syrlig och riktigt mumsigt sommarfika!

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g hallon, färska eller frysta och tinade
  • Hallontopping
  • 50 g hallon, färska eller frysta och tinade
  • 300 g philadelphiaost
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något.
    3. Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
    4. Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
    5. Gröp ur lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröra.
    6. Mixa hallonen fint i stavmixer eller i en matberedare till toppingen. Passera ev genom en sil för att få den helt slät. Vispa samman hallonpuré, philadelphiaost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tilllsätt vispgrädden lite i taget och fortsätt vispa till en fluffig topping.
    7. Spritsa eller klicka på toppingen på muffinsen och garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben