Chokladcupcakes med mintchokladglasyr

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 30 minuter

Lika gott till fikat på sommaren som på vintern

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 4 msk kakao
  • 1 dl kokande vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 200 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 100 g mjukt smör
  • 500 g florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • Instruktioner

    1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
    3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
    4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
    5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
    6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
    7. Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar försiktigt. Rör sedan i kakaon och mintaromen. Fortsätt vispa i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Spritsa på cupcakesen och dekorera med silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    KawaiiGotteGrisen 22 juli 2011

    En fråga, ska det verkligen vara 500 gram florsocker i!?!??! OCH det är INTE glasyr-Det ÄR smörkräm! :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben