Chokladhjärtan

Serverar: 25 portioner

Tid: 45 minuter

Lite lyxiga kakor att servera till kaffet när man bara vill ha något litet och lite med chokladsmak.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g rumstempererat smör
  • 4 ägg
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • Ca 150 g mörk blockchoklad
  • Kakdekorationer, tex apelsinskivor
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och arbeta ihop den med matfett, ägg och kakao. Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm stor. Jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 - 25 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna. Ta ut ca 25 kakor med en liten hjärtform.
    2. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Doppa kakans ovansida och kanter i den smälta chokladen. Garnera med apelsinskivorna.
    3. Lägg kakorna kallt till serveringen. Perfekt till en kopp kaffe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben