Möra chokladhjärtan

Serverar: 15 portioner

Små kladdkakshjärtan med frasig yta och en aning anchochili i smaken, precis som i filmen Chocolat!

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 msk kakaopulver
  • 150 g smör, smält
  • 2 st ägg, lättvispade
  • 2 krm anchochilipulver, eller 2 krm chilipeppar
  • Ovanpå
  • 100 g choklad, grovhackad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna.
    2. Sätt ugnen på200°. Häll smeten i smord, bröad 26 cm form med löstagbar kant (papper i botten). Strö över choklad.
    3. Grädda 9-12 min tills 2 cm av kanten stelnat. Ta ut formen och låt kakan svalna.
    4. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått eller skär i rutor

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben