Chokladkaka

Serverar: 12 portioner

God chokladkaka med kokos!

Ingredienser

  • 300 gram smör
  • 6 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl riven kokos
  • 100 gram mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i en bunke. Knäck äggen, ett i taget, och blanda väl. Sätt till sist ner vetemjöl, salt och kokos. Smält blockchokladen i en kastrull. Sätt sedan smöret och smälta chokladen i smeten och blanda väl. Lägg smeten i en bröad och ugnsäker form och grädda i ca. 25 min (tills kakan fått färg).

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben