Chokladkaka

Jättegod och enkel chokladkaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 dl mjöl
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 1,5 dl kokande vatten
  • Smörkräm
  • 50 g smör eller margarin
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Sätt ugen på 175 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i matfettet och vattnet. Rör om tills smeten är jämn och slät. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen. Låt kallna under formen. Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen, bred den på den ituskurna kakan när den kallnat. Lägg ihop delarna,sikta över florsocker. Låt stå kallt en stund.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben