Chokladkaka

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod även denna....

Ingredienser

  • 200 gram smör 80 %
  • 200 gram mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st apelsiner
  • 50 gram sötmandel
  • 2 msk ströbröd
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Sätt igång ugnen på 200°C. Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull. Ställ åt sidan att svalna något. Vispa ihop äggen och sockret ett par min. Blanda mjölet och bakpulvret i en stor skål. Rör ner chokladen/smöret i äggen/sockret och rör sedan ner mjölet/bakpulvret så att det blir en slät smet. Tvätta ena apelsinen och riv skalet på fina sidan av rivjärnet. Rör ner rivet och saften från båda apelsinerna i smeten. Skålla mandlarna någon minut i kokande vatten. Kyl och skala dem sedan. Smörj en kakform med löstagbar botten (24 cm i diameter) med lite smör och bröa den med ströbröd. Häll i smeten och dekorera med mandlarna. Grädda kakan i 25 min. Som namnet antyder ska den vara lite kladdig. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben