Chokladkaka

Serverar: 8-10 portioner

Jättegod. om man vill piffa upp den kan man ta lite after eight i glasyren

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 150 gram smör
  • 150 gram blockchoklad
  • Glasyr
  • 200 gram blockchoklad
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. vispa ägg och socker poröst. blanda i mjöl och bakpulver. 2. smält smör och blockchoklad och häll i smeten. 3. grädda i 175 grader cirka 35 minuter. (lite kladdig i mitten skadar inte) 4. smält smör och blockcokladen till glasyren. bre över kakan när den har svalnat.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben