Chokladkaka

Serverar: 8 portioner

Observera att mjölmängden är riktig , det skall bara vara 2 msk mjöl.

Ingredienser

  • 115 g osaltat smör
  • Extra smör till formen
  • 150 g mörk choklad i bitar
  • 3 ägg, delade i vitor och gulor
  • 1 extra äggvita
  • 115 g råsocker
  • 3/4 tsk citronsyra
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk mald kanel
  • 20 g malda mandlar
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä botten av en rund kakform, 22 cm i daiameter. Lägg choklad och smör i en skål och smält över vattenbad. Rör ner äggulor och hälften av sockret. Häll äggvitorna och citronsyran i en ren, torr skål och vispa till mjukt skum. Vispa ner resten av sockret lite i taget, tills skummet är fast men inte styvt. Sikta ner mjöl och kanel i en annan skål och rör ner mandeln. Vänd ner detta i äggviteskummet och vänd därefter ner blandningen i chokladsmeten.
    2. Häll smeten i formen och ställ den i en långpanna. Häll så mycket vatten i pannan att det når upp till halva formens kant. Grädda kakan i 1 timme-1 timme 10 minuter, eller tills den känns fast. Ta upp formen ur vattenbadet, täck över och låt kakan vila 10 minuter innan den stjälps upp och får kallna något på galler. Pudra med florsocker och servera med rosmarinsås.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben