Chokladkaka med flagad mandel

Sockerfritt

Ingredienser

  • 1 msk flagad sötmandel
  • 2 ägg
  • 1 dl hermesetas lättströ
  • 1 msk hett vatten
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ¾ tsk bakpulver
  • 1 ½ msk kakao
  • ½ dl olja
  • 1 ¼ dl lättmjölk
  • Margarin till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 c
    2. Mandeln ger kakan fin garnering men kan uteslutas. Smörj och bröa en form som rymmer 1,2-1 ½ liter och strö över botten med 1 msk flagad söt mandel. Vispa upp äggen och sötningsmedlet och vattnet.
    3. Smeten blir inte så tjock och pösig som när du använder vanligt socker men skall ändå vispas luftig.
    4. Häll i vetemjöl, bakpulver och kakao men rör inte förrän du också har hällt i oljan och mjölken. Skrapa ned smten i formen och grädda på andra fasen nerifrån i 175 c i ca 25 minuter.
    5. Kakan kan frysas.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben