Chokladkaka med glasyr

Tid: 1 timme

Ur långpannans lov. Suverän kaka som SKA göras minst en dag innan den skärs upp.

Ingredienser

  • 300 g smält smör
  • 4½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl kakao
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till botten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda 175°C i 15-20 min. Låt svalna.
    2. Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i kastrull, koka under omrörning i 15-20 min. Ta av kastrullen från värmen och vispa i smöret. Bred glasyren över kakan och ställ in i kylen.
    3. Tips till långpannefans: ÖB har bakplåtspapper på rulle som är bredare än långpannan, inget kladd att diska och kakan blir lätt att flytta.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben