Chokladkaka med glasyr

Har inte provat detta än, men det låter ju hur gott som helst.

Ingredienser

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit kvalitetschoklad
  • 300 g valnötter
  • Fudge glaze
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Valnötter till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt.
    3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
    5. Låt kakan svalna.
    6. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
    7. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
    8. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben