Chokladkaka med glasyr - utan ägg och laktos

Ett bra recept som jag även använt som tårtbotten.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl soyamjölk eller vad du använder
  • 3/4 dl olja
  • 1 dl kokhett vatten
  • Glasyr
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt soyamjölken eller vad du valt för ersättning, olja och det kokheta vattnet. Rör om väl. Häll smeten i en smord och mjölad 2-liters form.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Blanda glasyren och bred över den kalla kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben