Chokladkaka med hallon

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt god som efterrätt eller när det kommer kaffegäster.

Ingredienser

  • Kaka
  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g blockchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Färska bär, gärna hallon
  • Instruktioner

    1. Kakan: Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Blanda väl och tillsätt sedan i smöret. Häll i en smord och bröad form (gärna med löstagbara kanter) och ställ in i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta sedan ut kakan så att den får kallna och stelna till.
    2. Krämen: Värm grädden till kokpunkten och ta den sedan från värmen. Tillsätt chokladen i små bitar. Rör om tills chokladen smält. Låt krämen svalna i en skål. Går fortare om du ställer in den i kylen, men passa på den så att det inte blir för "hård".
    3. Bred sedan krämen över kakan. Servera med exempelvis hallon och vispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben