Chokladkaka med nötter

Serverar: 15-20 portioner

Grymt god halvkladdig kaka.Perfekt att ha i frysen,godast riktigt kalla.

Ingredienser

  • 175 g margarin eller smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl hackade hasselnötter och/eller valnötter
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör i en kastrull. Blanda i de torra ingredienserna och rör till sist i äggen. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.(kakan ska inte vara för lös i mitten) Låt svalna och bred på 100 gram smält choklad, ljus eller mörk efter smak.Ringla gärna lite smält vit choklad över som avslutning. Skär i rutor när kakan kallnat.(gör inte för stora rutor då kakan är ganska mäktig) Förvara i frysen och plocka ut efter behov.
    2. Dubbel sats till liten långpanna ca 40*30 cm.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben