Serverar: 15-20 portioner
Grymt god halvkladdig kaka.Perfekt att ha i frysen,godast
riktigt kalla.
Ingredienser
175 g margarin eller smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 ½ dl socker
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl hackade hasselnötter och/eller valnötter
1 ½ dl vetemjöl
Instruktioner
- Smält choklad och smör i en kastrull.
Blanda i de torra ingredienserna och rör till sist i äggen.
Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.(kakan ska
inte vara för lös i mitten)
Låt svalna och bred på 100 gram smält choklad,
ljus eller mörk efter smak.Ringla gärna lite smält vit
choklad över som avslutning.
Skär i rutor när kakan kallnat.(gör inte för stora rutor då
kakan är ganska mäktig)
Förvara i frysen och plocka ut efter behov.
- Dubbel sats till liten långpanna ca 40*30 cm.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sockerfria recept
Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...