Chokladkaka med röda vinbär

Serverar: 15 portioner

Tid: 27 minuter

Gott till glass

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad 70%
  • 250 g smör
  • 250 g florsocker
  • 4 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 125 g röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form och bryt chokladen i bitar.Smält chokladen i mikron på hög effekt eller i vatten bad.
    2. Vispa smör och florsocker pösigt och tillsätt ett ägg i sänder. Rör ner den smälta chokladen och blanda vinbären med vetemjölet och tillsätt kaksmeten rör om.
    3. Häll smeten i formen och baka kakan i 200 grader i 25 min. Den ska vara lite kladdig.
    4. Servera med lite glass eller grädde

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben