Chokladkaka med vinbär och valnötter

Vinbären gör att chokladkakan får det där lilla extra. Valnötterna strör du i formen och ovanpå kakan

Ingredienser

  • 2 msk smör, mjukt
  • 50 g valnötskärnor
  • 125 g smör, mjukt
  • 2 1/2 dl brun farin strö
  • 3 ägg
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 msk mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl fullkorn för kakor och bröd
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 125 g röda vinbär
  • Instruktioner

    Smörj en 1 1/2-liters avlång bakform med smör. Hacka valnötskärnorna och strö dem i formen. Spara 2 msk att strö över kaksmeten innan den gräddas. Vispa smör och brun farin fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i en djup tallrik i mikron, ca 1 1/2 minut på full effekt. Rör ner chokladen i smeten och tillsätt mjölken. Blanda mjölsorterna med bakpulver, salt, apelsinskal och röda vinbär. Rör ner blandningen i smeten och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och släta till ytan. Strö över resten av de hackade valnötskärnorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Låt kakan stå 5 minuter i bakformen innan du stjälper upp den.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben