Detta är egentligen syltkakor men jag har gjort om dom till chokladkakor =)
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
½ dl strö- el råsocker
3/4 dl florsocker
4 dl mjöl
1 äggula
50 g blockchoklad mörk el ljus
Mandelspån
Instruktioner
- Blanda smör med båda sockersorterna, mjöl och äggula, visst kan du köra i matberedare men kör då bara tills att ingredienserna går ihop. Vill du diska upp lite så gör det verkligen inte något att degen står i kylen en stund.
- Rulla degen till små bollar, lagom att passa i småkaksformar. Gör små hål i bollarna. Lägg lite choklad (naturligtvis går det bra med sylt också om du är dragen åt det hållet) och någon eller några mandelspån i varje hål på kakorna. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Brownies
Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...
Antioxidanter!
Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...
Sockerfria recept
Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...