Chokladkakor

För ett tag sedan sökte jag efter recept på chokladkakor (småkakor, ofta även kallat ”cookies”). Jag hittade inget, modifierade därför ett recept på bondkakor. Det blir ca 70 stycken.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk vatten
  • 50 g grovhackad vit choklad
  • 200 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl och kakao i en bunke. Tillsätt socker, sirap, bikarbonatet utrört i vattnet, chokladen samt smöret skuret i bitar. Blanda snabbt ihop till en smidig deg.
    3. Forma två rullar, ca 4-5 cm i diameter. I nästan alla småkaksrecept rekommenderas att man låter degen vila några timmar. Det gjorde inte jag men tyckte att resultatet blev mycket bra ändå.
    4. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Mina kakor flöt inte ut särskilt mycket.
    5. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben