Chokladkakor med chili och salt

Serverar: 20 portioner

Salt lyfter chokladsmaken, här får kakorna även extra sting från tabasco. Knapra dem gärna till ett glas kall mjölk, mums! 82 kalorier per kaka.

Ingredienser

  • 100 g kallt smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 ½ krm tabasco
  • ½ dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i mindre bitar. Mixa smör, socker, salt, tabasco, kakao, vetemjöl och bakpulver i en matberedare. Rulla 20 små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Platta ut dem till ½ cm tjocka kakor. Strö flingsaltet över och grädda dem i mitten av ugnen i 8 minuter. Låt svalna och servera.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben