Chokladkladdkaka med pinjenötter

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Gillar man kladdkaka måste denna provas. Kan med fördel göras dagen innan.

Ingredienser

  • 200 gr Fazer Ögon 70 % Premium Choklad
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 gr. Vispa ägg och socker vitt pch pösigt. Smält chokladen och smör. Häll över i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ihop.
    2. Smöra och bröa en rund bakform ca 25 cm. Täck kakan med pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
    3. Servera gärna tillsammans med en spegel på hallon och glass. Kakan kan med fördel göras dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben